Thursday, October 13, 2016

Instalatiile gpl au preturi din ce in ce mai accesibile

Instalatiile GPL sunt tot mai populare in ziua de azi datorita faptului ca numerosi soferi au decis sa ia cea mai buna masura impotriva pretului carburantilor aflat intr-o crestere continua, apeland la o astfel de solutie. Pe piata sunt disponibile o multime de variante, cu preturi diferite, in functie de tipul de autoturism pe care se doreste a fi instalate. In schimb, cele mai accesibile posibilitati sunt chiar cele pentru modelele cele mai comune de masini, precum Dacia Logan sau Volkswagen Golf, in special in randul motoarelor pe benzina care consuma mai mult.

Chiar daca alte persoane prefera sa achizitioneze masini cu motoare Diesel intrucat sunt mai economice, pretul acestora este semnificativ mai mare, diferenta intre cele doua tipuri de motoare fiind si de cateva mii de euro, astfel ca acest tarif nu este justificat, amortizandu-se in mai multi ani.

Costuri accesibile

Pretul mediu al unei instalatii gpl este de 500 de euro, suma care se va recupera in primii 11.000 de km, distanta care se parcurge, de cele mai multe ori intr-un an sau chiar mai putin. Insa se recomanda ca instalarea sa aiba loc doar in service-urile acreditate RAR pentru evitarea mai multor riscuri, dar si pentru a beneficia de garantia oferita de producator.

Numeroase avantaje

Pe langa avantajele evidente din punct de vedere economic, soferii se mai pot bucura si de faptul ca aceste instalatii sunt tot mai moderne, astfel ca ajuta la prelungirea vietii motorului cu inca cativa ani. Mai mult, acestea nu mai ocupa o portiune importanta din intreaga suprafata a portbagajului, multe modele fiind construite special pentru a fi instalate in locul rotii de rezerva. Diferenta de putere este insesizabila, procentul fiind de sub 5%, cifra care nici macar nu este observata de majoritatea soferilor, iar efectul poate fi asemanat cu momentul pornirii aerului conditionat in masina.