Wednesday, July 8, 2020

Italia are o multime de surprize


Daca vrei sa te bucuri de o experienta iesita din comun, zboara la Bari, o destinatie fascinanta, care te va incanta.

Bari are nenumarate obiective turistice foarte frumoase precum:
Bazilica San Nicola

Bazilica a fost construita pentru a gazdui moaștele Sfântului Nicolae parand la prima vedere austera. Dar o privire mai atenta dezvaluie detalii fermecatoare. Biserica mare de pelerinaj a fost începuta în 1087 și terminata în 1197, fiind una dintre cele mai frumoase realizari ale arhitecturii romane din Apulia. Înauntru, deasupra altarului înalt, este un tabernacol din secolul al XII-lea, iar la dreapta altarului se afla Madonna și Sfinții de Vivarini, pictate în 1476. În absida se afla un tron al episcopului de marmura și mormântul lui Bona Sforza din secolul al XVI-lea, soția regelui Sigismund al II-lea al Poloniei și ultima ducesa din Bari. Sub un altar de argint din 1684, este o bolta care conține ramașițele Sfântului Nicolae. Ramașițele sfântului au venit la Bari de la altarul inițial din Myra, acum parte a Turciei, când orașul a cazut în mâini Saracene. Ele au fost furate și dupa o lunga disputa cu Veneția, care și le dorea, au fost aduse aici.

San Sabino
La fel de interesanta este și biserica din San Sabino, care are ramașițe importante de ornamente normande. Începuta dupa ce catedrala bizantina a fost distrusa de catre William I de Sicilia în 1156, a fost terminata la sfârșitul secolului al XII-lea. O mare parte din interior a fost restaurat in stilul romanesc apulian, eliminându-se "modernizarile" baroce și reconstruindu-se amvonul frumos. În interiorul bisericii sunt ramașițele Sfântului Columba, alaturi de moaștele altor sfinți. În cripta este un tablou al Madonnei și moaștele Sfântului Sabin, aduse la Bari în 844 de la Canosa. Sapaturile arheologice de sub catedrala dezvaluie straturi de istorie de la Imperiul Roman la vremurile medievale.

Castelul Castello
In partea de vest a orașului vechi se afla castelul Castello, inițial o cladire bizantina-romana, reconstruita de Frederick al II-lea în 1233 în stil norman-șvabesc. Bona Sforza a transformat-o într-un palat în secolul al XVI-lea, adaugând bastioanele și turnurile de colț deasupra șanțului. Mai târziu, a fost folosit ca închisoare. Doua turnuri de structura normanda sunt înca acolo. Cladirea gazduiește acum un muzeu interesant, cu copii ale sculpturilor apulian-normande și expoziții de arta temporara.

Borgo Murattinos
Borgo Murattiano este centrul comercial și comercial al orașului Bari, separat de orașul vechi de Corso Vittorio Emanuele al II-lea, care a fost construit în 1813. Strazile sale, spre deosebire de cele din vechiul cartier, sunt drepte și într-o rețea ordonata , captușita de cladiri elegante, multe dintre ele dateaza de la începutul secolului al XIX-lea. Altele reflecta stilurile care au urmat, în special Art Nouveau, numit Liberty în Italia, popular la începutul secolului al XX-lea. La marginea portului Corso Vittorio Emanuele al II-lea se afla Teatrul Margherita în stilul Libertații; la jumatatea distanței de la Piazza della Libertà se afla Teatrul Palatul Prefecturii in stilul rococo din secolul al XIX-lea. Aproape de capat se afla Palatul Venețiano-Gotic Fizzarotti. Pe  Via Sparano, o strada comerciala la moda, se afla Palatul Art Nouveau Mincuzzi și biserica San Ferdinando. Corso Cavour are mai multe cladiri în stil Liberty.

Preturile biletelor in luna octombrie variaza intre 200 de lei si 1000 de lei, prin urmare tarifele nu ar fi foarte mari. Zboara la Bari ca sa te bucuri de o priveliste incantatoare si sa afli un capitol din istoria fascinanta a Europei. Cu siguranta, vei ramane cu niste amintiri de vis, pe care nu le vei uita niciodata, si le vei putea impartasi si urmasilor. Orasul Bari este o destinatie care nu dezamageste niciodata.

No comments:

Post a Comment