Wednesday, December 25, 2019

De cele mai multe ori prefer vinurile romanesti


Stiai ca vita de vie ocupa in tara noastra o suprafata de aproximativ 180.000 de hectare, ceea ce asigura Romaniei locul 5 in Europa ca suprafata disponibila si locul 6 la productia de vin? La noi sunt produse mai multe tipuri de vin, in functie de regiune, soiuri, clima, altitudine si nu numai. Cele mai importante regiuni viticole din Romania sunt Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania si Dobrogea, bineinteles, fiecare dintre acestea avand propriile caracteristici.
In Romania se produc foarte multe vinuri albe, iar printre soiurile de struguri cel mai des intalnite putem aminti de Grasa de Cotnari, Francusa, Busuioaca de Bohotin, Galbena de Odobesti, Muscat Ottonel si Sauvignon Blanc.
O regiune importanta din tara noastra in care se produce vinul romanesc de calitate este Muntenia. De departe, cea mai importanta podgorie din aceasta regiune este Dealu Mare, unde se afla si Crama Budureasca.
Dovezile arheologice găsite în apropiere arata că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, înca din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci. Condițiile de mediu favorizează atat productia de struguri negri cat si albi, dând naștere unor vinuri complexe.
Astfel se face ca la crama Budureasca te asteapta vinuri romanesti de top, pentru toate gusturile, iar acestea sunt potrivite pentru orice context social posibil.
Dealu Mare este o zona renumită pentru calitatea extraordinară a vinului roșu ce se poate obține din strugurii cultivați aici. Solul, clima si altitudinea conlucrează împreună cu talentul și priceperea oenologului și a podgorenilor pentru a crea vinuri nobile de top.
Lasa-te purtat de bucuria gusturilor oferita de un vin roșu autohton, precum cel creat din celebra Fetească Neagră, sau cel din soiuri internaționale, precum Cabernet Sauvignon sau Merlot.
De asemenea, Budureasca produce cel mai bun vin alb de pe teritoriul României. Fie că alegem un soi pur, precum Tămâioasa Românească, sau un cupaj precum Fumé sau Oro Manisa, vinurile create de Budureasca iti vor încânta papilele gustative cu aromele lor intense, fructate și proaspete.
Dovada calitatii vinului Budureasca sunt distinsele medalii pe care le-a castigat la concursurile interne și internaționale. Vinul Budureasca va fi mereu în centrul atenției, gata să întregească o cină sau un prânz rafinat.

No comments:

Post a Comment