Thursday, June 29, 2017

Planifică-ți din timp un sejur în Boston și nu uita să îți cumperi biletele de avion!

Boston este unul dintre cele mai vechi orașe din America, cu o istorie economică și socială bogată. Acesta a devenit centrul economic și cultural al New England-ului, fiind numit și neoficial capitală a acestei regiuni. Orașul face parte dintr-o regiune metropolitană mai mare ce poartă denumirea de Great Boston fiind totodată și capitală și cel mai mare oraș din Massachusetts.
            Orașul Boston a fost fondat în anul 1630 de niște coloniști puritani din Anglia. Acesta a fost scena mai multor evenimente-cheie ale Revoluției Americane, cum ar fi Boston Massacre, Boston Tea Party, Bătălia de la Bunker Hill, și asediul din Boston. Cunoscut și ca orașul cartierelor, Boston are un numar de 21 de cartiere oficiale.  
Anii de-a rândul, orașul a continuat să fie un important port și nod de fabricație, precum și un centru de educație și cultură. Cu îmbunătățiri funciare și anexarea municipală, Boston s-a extins dincolo de peninsula originală. Istoria sa bogată face ca tot mai mulți turiști să viziteze acest oraș; numai Faneuil Hall atrage peste 20 de milioane de vizitatori pe an. În Boston a fost înființată prima școală publică din Statele Unite, Școala Latină din Boston (Boston Latin School 1635), și primul sistem de metrou (1897).
Boston are o populație de peste 617 de mii de locuitori, multe instituții de învățământ superior, unele dintre cele mai bune spitale staționare din lume și numeroase organizații sportive, culturale și profesionale.  Chiar dacă se numără printre orașele cu un cost de trai destul de ridicat în Statele Unite ale Americii, milioane de oameni vizitează acest oraș pentru cartierele istorice sau pentru a participa la evenimente culturale sau sportive.

            Dacă îți planifici o excursie în America, nu uita să vizitezi și Bostonul! Cumpără-ți cât mai repede biletele de avion spre această destinație!

No comments:

Post a Comment