Wednesday, May 8, 2019

Nu am platit mult pentru geamurile din locuinta mea


Atunci cand ne facem o casa fiecare componenta a sa este importanta si trebuie sa alocam atentia necesara, la fel si ferestrele sunt o investitie deosebita pentru care trebuie sa te asiguri ca se potrivesc perfect casei si nevoilor tale.Inainte de a face o investitie in ceea ce priveste ferestrele asigurate ca faci documentarea optima si trebuie sa tii cont de stilul, calitatea, eficienta energetica si de rentabilitatea investitiei.

In prezent se folosesc foarte mult ferestrele termoizolante din PVC sau aluminiu, iar acum la DHN descopera un catalog cu ferestre ieftine.

In ceea ce priveste alegerea culoarii, aceasta depinde foarte mult de stilul casei.Culoarea de alb este cea mai des intalnita, iar culorile inchise sau negrul sunt variante alternative moderne si mai sofisticate care pot schimba aspectul casei tale.

In ceea ce priveste stilul de fereastra pe care o vei alege pentru casa ta trebuie sa tii cont de lumina, ventilatie, arhitectura generala si de design-ul interior al casei tale.

Fereastra clasica va asigura aerisirea optima a spatiului, vizibilitate si luminozitate.Fereastra oscio-batanta seamana cu cea clasica, insa este mai putin rezistenta fata de fereastra clasica.
Fereastra suflanta are avanatajul ca atunci cand este deschisa nu incomodeaza trecerea prin zona si poate asigura o aerisire permanenta, nepermitand scurgerilor de pe acoperis sa patrunda in camera, insa este mai dificil de curatat si intretinut.

Fereastra pivotanta are un sistem ce nu permite privitul in afara cand aceasta este deschisa, iar trecerea prin zona este incomoda.Mai exista si modelul de fereastra basculanta care are aceleasi avantaje si dezavantaje.

Fereastra culisanta poate avea un geam fix sau pe ambele mobile, insa, indiferent de acest aspect, curatarea geamurilor pe exterior este foarte dificila.Prin avantajele acesteia se Numara faptul ca nu incomodeaza trecerea pe langa geam, permite vizibilitate si luminozitate buna, iar spatiul poate fi aerisit rapid.

Pe langa aceste tipuri de ferestre mai exista si altele ce sunt mai rar utilizate, preponderant utilizate in locuintele unifamiliale si fac parte din categoria premium.Printre ele se numara ferestre bovindou cu rol ornamental si functie de a mari suprafata utila a camerei, oferind mai multa lumina, ferestre fronton care sunt recomandate pentru casele cu terasa acoperita, luminatoare care sunt specific luminarii mansardelor, ferestre lucarna ce sunt amplasate in partea superioara a camerei, imediat sub acoperis si vitraliile ce sunt colorate cu diferite modele care dau un plus de stil locuintei.

Un alt factor de care trebuie sa ti cont in momentul in care iti faci o casa este sa tii cont de rentabilitatea ferestrele.Cu toate ca ele pot avea un cost ridicat, ferestrele pot avea un impact enorm asupra valorii globale si a stilului casei tale.

No comments:

Post a Comment